Kedlubnový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kedlubna
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 82 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 160 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0.9 mg
  • Draslík 323.1 mg
  • Vláknina 6250 mg
  • Vitamín A 6250 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané kedlubny nastrouháme na hrubší nudličky. Smícháme je s jemně nakrájenou cibulí, 4 lžícemi vody, cukrem, olejem, octem a solí.

  • 2

    Hotový salát posypeme nasekanými malými kedlubnovými lístky.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu