Kedlubny nakyselo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 131 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 6 g
- Sodík 304 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 287.5 mg
- Vláknina 5912.3 mg
- Vitamín A 5912.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané kedlubny nakrájíme na menší kostky, vložíme do malého množství vařící osolené vody a dusíme téměř doměkka.
-
2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou a vývarem z kedluben, rozšleháme a povaříme. Po chvíli přidáme kedlubny, ocet, cukr, pepř a sůl. Vše ještě krátce podusíme.
-
3
Podáváme k vařenému masu s bramborami.