Vařené kedlubny s máslem a strouhankou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 174 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 11 g
- Sodík 401 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 391.4 mg
- Vláknina 7646.4 mg
- Vitamín A 7646.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané kedlubny nakrájíme na silnější plátky a v malém množství vařící osolené a mírně oslazené vody je uvaříme doměkka.
-
2
Uvařené kedlubny scedíme a na talířích posypeme strouhankou osmaženou v části másla. Nakonec je přelijeme zbylým rozehřátým máslem.
-
3
Podáváme s vařenými bramborami.