Kedlubny s mozečkovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřový mozek
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Kedlubna
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 546 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 2294.3 mg
  • Draslík 887.9 mg
  • Vláknina 11689.8 mg
  • Vitamín A 11689.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 78.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 69.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané kedlubny vyhloubíme a v menším množství vařící osolené vody je dusíme téměř doměkka.

  • 2

    Omytý mozeček zalijeme vařící osolenou vodou, po chvíli odblaníme a nasekáme.

  • 3

    Na kousku másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mozeček a smažíme, až se tekutina odpaří. Odstavíme z ohně, osolíme, opepříme a do prochladlého vmícháme vejce.

  • 4

    Kedlubny naplníme připraveným mozečkem, vložíme je do zapékací mísy a poklademe kousky másla.

  • 5

    Kyselou smetanu zředíme trochou vývaru z kedluben, nalijeme okolo a pečeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 6

    Podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu