Kedlubny s mozečkovou náplní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 29 g
- Sodík 546 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 2294.3 mg
- Draslík 887.9 mg
- Vláknina 11689.8 mg
- Vitamín A 11689.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 78.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 69.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané kedlubny vyhloubíme a v menším množství vařící osolené vody je dusíme téměř doměkka.
-
2
Omytý mozeček zalijeme vařící osolenou vodou, po chvíli odblaníme a nasekáme.
-
3
Na kousku másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mozeček a smažíme, až se tekutina odpaří. Odstavíme z ohně, osolíme, opepříme a do prochladlého vmícháme vejce.
-
4
Kedlubny naplníme připraveným mozečkem, vložíme je do zapékací mísy a poklademe kousky másla.
-
5
Kyselou smetanu zředíme trochou vývaru z kedluben, nalijeme okolo a pečeme ve středně vyhřáté troubě.
-
6
Podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží a zeleninovým salátem.