Krémová kedlubnová polévka s karí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 176 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 10 g
- Sodík 135 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 192.9 mg
- Vláknina 4470.5 mg
- Vitamín A 4470.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozehřátém másle zpěníme mouku, vmícháme karí koření, osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme.
-
2
Oloupané kedlubny nakrájíme na malé kousky a dusíme v osolené vodě doměkka. Po částečném vychladnutí je rozmixujeme a přidáme do povařené jíšky spolu s kostkou masoxu. Polévku přisolíme a povaříme.
-
3
Nakonec do polévky přilijeme mléko, přihřejeme ji téměř k varu a posypeme nasekanými malými kedlubnovými lístky.
-
4
Ihned podáváme.