Hovězí polévka se zeleninovými noky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 226 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1320 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 51.4 mg
- Draslík 838.9 mg
- Vláknina 1653.6 mg
- Vitamín A 1653.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
-
2
Květák a mrkev očistíme a uvaříme v osolené vodě. Potom zeleninu vyjmeme a nakrájíme na drobné růžičky a kostičky.
-
3
Do zbylého vařícího vývaru ze zeleniny přidáme tuk, zamícháme prosátou mouku a krupici a mícháme tak dlouho, až se těsto přestane lepit na vařečku. Do vychladlého těsta postupně vmícháme vejce a nakonec zamícháme nakrájenou zeleninu a hrášek.
-
4
Z těsta vykrajujeme navlhčenou kávovou lžičkou menší noky - 3ks na 1 porci. Vkládáme je do mírně osolené vařící vody a vaříme 3-4 minuty.
-
5
Uvařené noky vyjmeme, propláchneme studenou vodou a okapané zalijeme trochou vývaru.
-
6
Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku spolu s noky vkládáme do polévky při podávání.