Pečená kapusta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 33 g
- Sodík 363 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 14.9 mg
- Draslík 1225.6 mg
- Vláknina 10689.8 mg
- Vitamín A 10689.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 192.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou kapustu rozkrojíme na 4 díly, vložíme je do vařící osolené vody, uvaříme téměř doměkka a necháme okapat.
-
2
Zapékací mísu vyložíme plátky slaniny, na ně poklademe kapustu, opečené plátky slaniny a uzeného masa, rajčata nakrájená na poloviny a houby nakrájené na plátky. Vše osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru. Pečeme pod pokličkou nejméně 30 minut, potom bez pokličky dopečeme, aby se odpařila všechna tekutina.
-
3
Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami a zeleninovým salátem.