Ztracená vejce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Voda pitná
  • 0.25 l Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 99 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 96986 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 97.7 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrolu vlijeme vodu, osolíme, nalijeme ocet a přivedeme k varu. Do šálku vejce rozklepáváme po jednom a nízko nad hladinou vroucí vody je vpouštíme do kastrolu.

  • 2

    Pomalým varem vaříme zhruba 4 minuty. Následně je děravou naběračkou vyjmeme do připravené omáčky nebo vody, aby neoschla.

  • 3

    Ztracená vejce podáváme teplá nebo i studená s omáčkami.

Komentáře k receptu