Ztracená vejce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 99 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 6 g
- Sodík 96986 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 97.7 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kastrolu vlijeme vodu, osolíme, nalijeme ocet a přivedeme k varu. Do šálku vejce rozklepáváme po jednom a nízko nad hladinou vroucí vody je vpouštíme do kastrolu.
-
2
Pomalým varem vaříme zhruba 4 minuty. Následně je děravou naběračkou vyjmeme do připravené omáčky nebo vody, aby neoschla.
-
3
Ztracená vejce podáváme teplá nebo i studená s omáčkami.