Chřest gratinovaný se sýrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Chřest bílý
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 80 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 181 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 110 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 303 mg
  • Vláknina 6300 mg
  • Vitamín A 6300 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný chřest svážeme, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Vyjmeme jej a osušíme.

  • 2

    Připravený chřest vložíme do čtyř malých zapékacích misek vymazaných máslem a posypeme nastrouhaným sýrem. Zapečeme v troubě nebo pod grilem, až se sýr roztaví.

  • 3

    Podáváme jako teplý předkrm.

Komentáře k receptu