Šunka gratinovaná s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Chřest bílý
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 200 g Šunka dušená
  • 200 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 406 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 100 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 88 mg
  • Draslík 251.5 mg
  • Vláknina 4701 mg
  • Vitamín A 4701 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný chřest svážeme, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Vyjmeme jej a necháme okapat.

  • 2

    Plátky šunky prohřejeme v páře, vložíme na pánev (nebo do zapékacích misek), pokryjeme chřestem a plátky sýru a pokapeme rozpuštěným máslem. Zapečeme v silně vyhřáté troubě nebo pod grilem.

  • 3

    Jednotlivé porce ozdobíme dílky rajčete a petrželkou.

  • 4

    Podáváme s pečivem nebo s bramborovými hranolky a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu