Fazolkový salát s vejci a tuňákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 148 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 6 g
- Sodík 162 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 129.4 mg
- Draslík 332.5 mg
- Vláknina 5465.8 mg
- Vitamín A 5465.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté fazolky nakrájíme šikmo na proužky, v malém množství osolené vody je uvaříme pod pokličkou do měkka. Ocedíme je, přeložíme do mísy, pokapeme citronovou šťávou a olejem z konzervy, opepříme, necháme vychladnout.
-
2
Vychladlé fazolky urovnáme do středu mísy, ozdobíme tuňákem pokrájeným na plátky a obložíme dílky natvrdo uvařených vajec.