Čekanka zapečená se sýrem a vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 24 g
- Sodík 177 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 227.8 mg
- Draslík 429.9 mg
- Vláknina 10977.3 mg
- Vitamín A 10977.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 65.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné čekankové puky krátce povaříme v osolené vodě, ocedíme a nakrájíme na proužky.
-
2
Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní připravenou čekanku, zalijeme smetanou rozšlehanou s vejci, moukou a solí. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě.
-
3
Před dopékáním posypeme pokrm nastrouhaným sýrem smíchaným se strouhankou a poklademe vločkami másla.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.