Vařená brokolice s majonézou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 30 g
- Sodík 442 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0.3 mg
- Draslík 639.3 mg
- Vláknina 10413 mg
- Vitamín A 10413 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 179.1 mg
- Vitamín E 6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou brokolici vložíme do vařící osolené vody a uvaříme do měkka.
-
2
Měkkou brokolici vyjmeme, necháme okapat a urovnáme na talířky.
-
3
Podáváme s majonézou, smíchanou s citronovou šťávou, mlékem, cukrem a solí.
-
4
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.