Ptáčky se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 192 g
- Sodík 198 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 200.2 mg
- Draslík 285.6 mg
- Vláknina 7704.8 mg
- Vitamín A 7704.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.1 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájené maso na plátky naklepeme, osolíme a opepříme.
-
2
Mrkev, papriku a pórek očistíme a nakrájíme na čtvrtky.
-
3
Vejce nakrájíme na osminky.
-
4
Vše vložíme na maso, které poté zabalíme do roličky a převážeme nití.
-
5
Osmahneme je prudce na olivovém oleji, podlijeme vodou a dusíme hodinu a půl.
-
6
Nakonec zalijeme zakysanou smetanou a povaříme, zahustíme hladkou moukou nebo jíškou.