Sardinky s fazolemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 15 g
- Sodík 333 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 42.7 mg
- Draslík 1112.4 mg
- Vláknina 18185.1 mg
- Vitamín A 18185.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.4 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole rozmixujeme a promícháme s polovinou nasekané cibule a s 4 lžícemi oleje. Hmotu rozprostřeme na plech a nakrájíme na čtverečky.
-
2
Na každý kousek dáme sardinky, stočíme, obalíme v mouce a opečeme na pánvi na oleji. Osušíme na ubrousku.
-
3
Potom smícháme zbylou cibuli, rajčatovou šťávu, olej, chilli a petržel. Osolíme a dusíme na pánvi do zhoustnutí.
-
4
Směs nalijeme na závitky a posypeme nasekanou petrželkou.