Houby s tuňákem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Kompot mandarinkový
  • 200 g Tuňák v oleji
  • 70 g Cukr krupice
  • 24 ks Hříbky čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Cibule
  • 5 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 5 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 485 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 101 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 5554.7 mg
  • Vláknina 15476.5 mg
  • Vitamín A 15476.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme sójovou omáčku, ocet, sherry, cukr, cibuli, polovinu dávky petrželky a pepř. Přivedeme k varu a nalijeme na očištěné kloboučky hub. Marinujeme asi 4 hodiny a během marinování občas promícháme.

  • 2

    Potom houby scedíme a ponecháme si asi 7 lžic marinády.

  • 3

    Maso z tuňáka rozebereme na kousky a smícháme se zbylou petrželkou a marinádou.

  • 4

    Vzniklou směsí naplníme kloboučky hub a každý ozdobíme dílkem mandarinky.

Komentáře k receptu