Houby s tuňákem
Suroviny
- 150 g Kompot mandarinkový
- 200 g Tuňák v oleji
- 70 g Cukr krupice
- 24 ks Hříbky čerstvé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Cibule
- 5 polévková lžíce Omáčka sójová
- 3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 5 polévková lžíce Petržel - nať
- 5 polévková lžíce Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 485 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 5 g
- Sodík 101 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 5554.7 mg
- Vláknina 15476.5 mg
- Vitamín A 15476.5 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme sójovou omáčku, ocet, sherry, cukr, cibuli, polovinu dávky petrželky a pepř. Přivedeme k varu a nalijeme na očištěné kloboučky hub. Marinujeme asi 4 hodiny a během marinování občas promícháme.
-
2
Potom houby scedíme a ponecháme si asi 7 lžic marinády.
-
3
Maso z tuňáka rozebereme na kousky a smícháme se zbylou petrželkou a marinádou.
-
4
Vzniklou směsí naplníme kloboučky hub a každý ozdobíme dílkem mandarinky.