Makrela s angreštovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 679 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 42 g
- Sodík 59 mg
- Bílkoviny 69 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 241.1 mg
- Draslík 125 mg
- Vláknina 5477.5 mg
- Vitamín A 5477.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné, vykuchané makrely obalíme v mouce smíchané se solí a pepřem.
-
2
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme ryby, potřeme olejem a zprudka pečeme po obou stranách asi 6 minut. Makrely vyjmeme a dáme na mísu.
-
3
Omytý angrešt podusíme v malém množství vody (nebo v kompotové šťávě). Podle chuti přisladíme, prolisujeme. Pyré vrátíme zpět do pánve, vmícháme špetku muškátu a mírně prohřejeme.
-
4
Makrely podáváme na ohřáté míse, omáčku zvlášť.