Treska na pivě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 750 g Filé z aljašské tresky
  • 10 g Solamyl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 0.25 l Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 83 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 84 mg
  • Draslík 712.5 mg
  • Vláknina 28408 mg
  • Vitamín A 28408 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli lehce osmahneme na másle a rozestřeme na dno pekáče.

  • 2

    Na cibuli rozložíme osolené filé, pokrájené na kousky. Přidáme bobkový list, tymián, nasekanou petrželku, celý pepř, osolíme, opepříme a zalijeme pivem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.

  • 3

    Potom šťávu slijeme a zahustíme Solamylem, rozmíchaným v trošce vody. Za stálého míchání přivedeme k varu, rybu omáčkou přelijeme.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu