Úhoř na šalvěji
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 40 g
- Sodík 243 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 18.9 mg
- Vláknina 808.7 mg
- Vitamín A 808.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného úhoře i s kůží nakrájíme na menší kousky, osolíme a pokapeme citronovou šťávou.
-
2
Dílky úhoře navlékáme na špejli střídavě s plátky žemle. Každý dílek okořeníme trochu šlavěje.
-
3
Do pekáčku dáme část másla, špejle s úhořem položíme přes pekáček a maso potřeme zbylým máslem, posypeme strouhankou. Pečeme, než žemle zčervená.
-
4
Podáváme s holandskou omáčkou a vařenými novými bramborami.