Úhoř na šalvěji

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Strouhanka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Šalvěj sušená
  • 1 kg Úhoř říční
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 243 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 18.9 mg
  • Vláknina 808.7 mg
  • Vitamín A 808.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného úhoře i s kůží nakrájíme na menší kousky, osolíme a pokapeme citronovou šťávou.

  • 2

    Dílky úhoře navlékáme na špejli střídavě s plátky žemle. Každý dílek okořeníme trochu šlavěje.

  • 3

    Do pekáčku dáme část másla, špejle s úhořem položíme přes pekáček a maso potřeme zbylým máslem, posypeme strouhankou. Pečeme, než žemle zčervená.

  • 4

    Podáváme s holandskou omáčkou a vařenými novými bramborami.

Komentáře k receptu