Houbový ovar z hnědých hřibů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 404 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 3 g
- Sodík 228 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 936.6 mg
- Vláknina 12008 mg
- Vitamín A 12008 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné plodnice hub nakrájíme na větší kousky, menší houby můžeme nechat celé.
-
2
Houby vložíme do osolené vroucí vody a povaříme je asi 15 minut. Necháme je okapat na sítě.
-
3
Ještě teplé houby podáváme s nastrouhaným křenem a s hořčicí.
-
4
Vhodnou přílohou je čerstvý chléb.