Candát na houbách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 31 g
- Sodík 162 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 36.7 mg
- Draslík 203 mg
- Vláknina 2000 mg
- Vitamín A 2000 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykostěnou a omytou rybu naporcujeme, osolíme a opečeme na oleji.
-
2
Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní porce opečeného candáta a posypeme jemně nakrájenými, podušenými houbami. Osolíme a zalijeme kysanou smetanou.
-
3
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami.