Telecí filé s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Chřest bílý
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Šunka dušená
  • 600 g Telecí kýta
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 155 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 152.9 mg
  • Draslík 627.9 mg
  • Vláknina 1173.8 mg
  • Vitamín A 1173.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omyté kýty nakrájíme čtyři řízky, naklepeme je, osolíme, opepříme a na másle opečeme dozlatova.

  • 2

    Opečené maso dáme na zapékací mísu, obložíme je chřestovými hlavičkami, plátky šunky a posypeme nastrouhaným sýrem. Přelijeme výpekem, do kterého jsme nalili víno. Zapečeme pod grilem.

  • 3

    Podáváme s dušeným hráškem a vařenými bramborami, posypanými nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu