Chlebový nákyp se sýrem
Suroviny
- 100 g Sýr Eidam cihla 40%
- 100 g Sýr Eidam uzený 45%
- 8 krajíc Chléb toastový
- 500 ml Mléko polotučné
- 2 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 34 g
- Sodík 154 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 287.3 mg
- Draslík 164.3 mg
- Vláknina 2011.8 mg
- Vitamín A 2011.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Toastový chléb nalámeme na kousky a zalijeme mlékem rozmíchaným s vejci, hořčicí, solí, pepřem a petrželkou.
-
2
Na oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme ji k namočenému chlebu a přimícháme nastrouhaný sýr a kostičky uzeného sýru.
-
3
Vše dáme do máslem vymazané zapékací mísy, pokapeme rozpuštěným máslem a v horké troubě zapečeme dozlatova.