Nákyp z ovesných vloček s ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cukr krupice
  • 300 g Ovesné vločky
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Jablka
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 hrst Hrozinky
  • 1 hrst Ořechy vlašské
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 871 kcal
  • Sacharidy 119 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 141 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 113 g
  • Cholesterol 220.5 mg
  • Draslík 557.6 mg
  • Vláknina 17836.8 mg
  • Vitamín A 17836.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 62.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko uvedeme do varu, přidáme lžíci másla, sůl a zavaříme ovesné vločky. Uvaříme hustší kaši, promícháme ji a necháme vychladnout.

  • 2

    Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky utřeme s máslem, cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.

  • 3

    Oloupané jablko nakrájíme na kostičky a spolu s hrozinkami a nasekanými ořechy přidáme do kaše. Vmícháme sníh z bílků, utřené žloutky a citronovou kůru. Vše dobře promícháme.

  • 4

    Směs rozložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a v horké troubě zapečeme.

Komentáře k receptu