Nákyp z ovesných vloček s ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 871 kcal
- Sacharidy 119 g
- Tuky 37 g
- Sodík 141 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 113 g
- Cholesterol 220.5 mg
- Draslík 557.6 mg
- Vláknina 17836.8 mg
- Vitamín A 17836.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 4.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 62.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mléko uvedeme do varu, přidáme lžíci másla, sůl a zavaříme ovesné vločky. Uvaříme hustší kaši, promícháme ji a necháme vychladnout.
-
2
Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky utřeme s máslem, cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.
-
3
Oloupané jablko nakrájíme na kostičky a spolu s hrozinkami a nasekanými ořechy přidáme do kaše. Vmícháme sníh z bílků, utřené žloutky a citronovou kůru. Vše dobře promícháme.
-
4
Směs rozložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a v horké troubě zapečeme.