Karotka v bešamelu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 196 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 9 g
- Sodík 409 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 7.7 mg
- Draslík 703.6 mg
- Vláknina 10805 mg
- Vitamín A 10805 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.2 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou karotku nakrájíme na kolečka a vaříme ji ve vývaru se solí a cukrem.
-
2
Šťávu necháme vyvařit a přilijeme bešamel, přidáme kousek másla a nasekanou petrželku.
-
3
Po odstavení z plotny omáčku zakapeme citronovou šťávou.
-
4
Podáváme jako přílohu k masu.