Karotkový krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Karotka
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.0625 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 139 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 324 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 107.9 mg
  • Draslík 458.2 mg
  • Vláknina 3500 mg
  • Vitamín A 3500 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou karotku nakrájíme na silnější kolečka a spolu s máslem, cukrem a solí ji zalijeme vývarem a dáme vařit.

  • 2

    Když se šťáva odpaří a karotka změkne, přidáme ve smetaně rozkvedlaný žloutek a ihned odstavíme z ohně.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k masu.

Komentáře k receptu