Karotkový krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 139 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 10 g
- Sodík 324 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 107.9 mg
- Draslík 458.2 mg
- Vláknina 3500 mg
- Vitamín A 3500 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou karotku nakrájíme na silnější kolečka a spolu s máslem, cukrem a solí ji zalijeme vývarem a dáme vařit.
-
2
Když se šťáva odpaří a karotka změkne, přidáme ve smetaně rozkvedlaný žloutek a ihned odstavíme z ohně.
-
3
Podáváme jako přílohu k masu.