Vepřové klopsy
Suroviny
- 500 g Vepřová plec
- 1 kávová lžička Kapary sterilované
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Petržel - nať
- 1 kávová lžička Sádlo škvařené
- 0.5 ks Cibule
- 1 ks Rohlíky bílé
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 dl Víno bílé
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 497 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 37 g
- Sodík 390 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 342.6 mg
- Draslík 441.9 mg
- Vláknina 1680.3 mg
- Vitamín A 1680.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso zbavené šlach dvakrát umeleme.
-
2
Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nasekanou petrželku a odstavíme z ohně.
-
3
K umletému masu přidáme sůl, pepř, sníh ze dvou bílků, zpěněnou cibuli s petrželkou a nastrouhaný rohlík. Vše dobře propracujeme.
-
4
Ze směsi utvoříme 8 menších knedlíčků. Vložíme je do osolené vody a vaříme mírným varem 10 minut.
-
5
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, ihned ji přimícháme k odvaru z knedlíčků a promícháme. Vše povaříme asi 10 minut. Nakonec přidáme víno a nasekané kapary. Po odstavení z ohně přidáme žloutky rozmíchané v troše vína a již nevaříme.
-
6
Podáváme s rýží nebo s těstovinami.