Vepřová tlačenka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 ks Vepřová hlava
  • 1 ks Vepřový jazyk
  • 2 ks Vepřové nožičky
  • 1 ks Vepřové srdce
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 670 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 445 mg
  • Bílkoviny 68 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 317.3 mg
  • Draslík 437.5 mg
  • Vláknina 53 mg
  • Vitamín A 53 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté maso uvaříme v osolené vodě. Vychladlé nakrájíme na kostky nebo na proužky.

  • 2

    Část vývaru necháme odpařit na menší množství a přilijeme k nakrájenému masu. Osolíme, opepříme a naplníme do papírového střívka a volně zavážeme. Vaříme ve vývaru asi 1 hodinu.

  • 3

    Hotovou tlačenku vyjmeme, opláchneme horkou vodou a zatížíme. Krájíme ji až druhý den.

  • 4

    Podáváme s chlebem a cibulí nebo křenem.

Komentáře k receptu