Vepřová tlačenka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 670 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 42 g
- Sodík 445 mg
- Bílkoviny 68 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 317.3 mg
- Draslík 437.5 mg
- Vláknina 53 mg
- Vitamín A 53 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté maso uvaříme v osolené vodě. Vychladlé nakrájíme na kostky nebo na proužky.
-
2
Část vývaru necháme odpařit na menší množství a přilijeme k nakrájenému masu. Osolíme, opepříme a naplníme do papírového střívka a volně zavážeme. Vaříme ve vývaru asi 1 hodinu.
-
3
Hotovou tlačenku vyjmeme, opláchneme horkou vodou a zatížíme. Krájíme ji až druhý den.
-
4
Podáváme s chlebem a cibulí nebo křenem.