Rajčata s lilkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Lilek
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 750 g Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 270 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 72 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 898.8 mg
  • Vláknina 17523 mg
  • Vitamín A 17523 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané lilky nakrájíme na plátky, osolíme a poprášíme moukou. Upečeme je na pánvi s rozpáleným máslem.

  • 2

    Rajčata spaříme, zchladíme a oloupeme. Nakrájíme je na kolečka, osolíme a posypeme nasekaným česnekem. Opečeme je na jiné pánvi na másle.

  • 3

    Hotová rajčata na talíří obložíme plátky lilků a vše posypeme nasekanou petrželkou.

  • 4

    Podáváme s toastovým chlebem.

Komentáře k receptu