Zeleninový řízek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 294 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 22 g
- Sodík 962 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 70.6 mg
- Draslík 37.7 mg
- Vláknina 5285.8 mg
- Vitamín A 5285.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky a s trochou vody udusíme pod poklicí téměř doměkka.
-
2
Potom zeleninu umeleme nebo rozkrájíme na drobno, přidáme sůl, vejce, mouku, strouhanku, pepř, strouhaný muškátový oříšek a vše promícháme.
-
3
Ze směsi tvarujeme ploché oválné nebo obdélníkové řízky. Obalíme je v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance.
-
4
Nakonec řízky zvolna usmažíme do zlatavé barvy.
-
5
Ihned podáváme.