Vepřové maso se zelím a smetanou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Cibule
  • 200 g Zelí hlávkové bílé
  • 200 g Vepřová plec
  • 30 g Olej stolní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 435 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 203 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 84.6 mg
  • Draslík 479.8 mg
  • Vláknina 5435.8 mg
  • Vitamín A 5435.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme kmín, špetku papriky a omyté, na kostky nakrájené maso. Osolíme, podlijeme vývarem a dusíme.

  • 2

    Omyté zelí nakrájíme na proužky a dusíme na oleji. Během dušení přilijeme kyselou smetanu.

  • 3

    Udušené zelí smícháme s masem a ještě chvíli podusíme.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu