Hovězí závitek na zelenině
Suroviny
- 40 g Cibule
- 10 g Slanina vepřová
- 40 g Šunka dušená
- 60 g Zelenina kořenová
- 200 g Hovězí maso zadní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Bobkový list
- 4 ks Pepř černý celý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 šálek Vývar z hovězích kostí
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 15 g
- Sodík 954 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 77.7 mg
- Draslík 1550.5 mg
- Vláknina 44528 mg
- Vitamín A 44528 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme.Šunku a očištěnou zeleninu nakrájíme na tenké nudličky a promícháme. Asi polovinu natřeme na připravené plátky, které zavineme a upevníme párátkem nebo nití.
-
2
Na slanině zpěníme cibuli, přidáme zbylou zeleninu a koření, vložíme připravené maso a osmahneme. Podlijeme a dusíme doměkka.
-
3
Nakonec vyjmeme celé koření a šťávu zakapeme octem, nezahušťujeme ji.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami.