Kakaová zmrzlina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 9 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 197.6 mg
- Draslík 93.2 mg
- Vláknina 3320 mg
- Vitamín A 3320 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 776.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mléka vsypeme krystalový a vanilkový cukr a uvedeme do varu.
-
2
V troše mléka rozmícháme žloutky, kakao, solamyl a za stálého míchání vlijeme do vařícího mléka. Necháme zhoustnout a odstavíme z ohně.
-
3
Vychladlý krém dáme do zmrzlinového strojku a necháme zmrazit.
-
4
Zmrzlinu můžeme mrazit i ve speciálních miskách.