Kakaová zmrzlina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Kakao - prášek
  • 130 g Cukr krupice
  • 10 g Solamyl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 5 dl Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 197.6 mg
  • Draslík 93.2 mg
  • Vláknina 3320 mg
  • Vitamín A 3320 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 776.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mléka vsypeme krystalový a vanilkový cukr a uvedeme do varu.

  • 2

    V troše mléka rozmícháme žloutky, kakao, solamyl a za stálého míchání vlijeme do vařícího mléka. Necháme zhoustnout a odstavíme z ohně.

  • 3

    Vychladlý krém dáme do zmrzlinového strojku a necháme zmrazit.

  • 4

    Zmrzlinu můžeme mrazit i ve speciálních miskách.

Komentáře k receptu