Vanilkový mražený krém (parfait)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Čokoláda hořká
  • 130 g Cukr moučkový
  • 8 ks Jahody zahradní
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 6 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 846 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 658.9 mg
  • Draslík 178.8 mg
  • Vláknina 2710 mg
  • Vitamín A 2710 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do nádoby dáme žloutky, celá vejce, moučkový a vanilkový cukr. Vše šleháme metlou nad párou do zhoustnutí. Odstavíme z ohně a šleháme do vychladnutí.

  • 2

    Vychlazenou smetanu (4dl) dobře ušleháme a smícháme s vychladlým krémem.

  • 3

    Krém rozdělíme do menších formiček a necháme zmrazit.

  • 4

    Potom formičky vložíme na chvíli do studené vody, krém vyklopíme na misky a ozdobíme oslazenou šlehačkou (2dl), ovocem a hoblinkami čokolády.

Komentáře k receptu