Vanilkový mražený krém (parfait)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 846 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 65 g
- Sodík 59 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 658.9 mg
- Draslík 178.8 mg
- Vláknina 2710 mg
- Vitamín A 2710 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do nádoby dáme žloutky, celá vejce, moučkový a vanilkový cukr. Vše šleháme metlou nad párou do zhoustnutí. Odstavíme z ohně a šleháme do vychladnutí.
-
2
Vychlazenou smetanu (4dl) dobře ušleháme a smícháme s vychladlým krémem.
-
3
Krém rozdělíme do menších formiček a necháme zmrazit.
-
4
Potom formičky vložíme na chvíli do studené vody, krém vyklopíme na misky a ozdobíme oslazenou šlehačkou (2dl), ovocem a hoblinkami čokolády.