Jablkový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 11 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 12.5 mg
- Draslík 353.9 mg
- Vláknina 8488 mg
- Vitamín A 8488 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaná jablka nakrájíme na čtvrtky a zbavíme jadřinců. Čtvrtky nakrájíme na tenké plátky a dáme do skleněné mísy.
-
2
Připravená jablka pokapeme citronovou šťávou, posypeme mletými mandlemi, hrozinkami a vše promícháme.
-
3
Smetanu osladíme, nalijeme na jablka a zamícháme.