Vepřové medailonky s houbami a vejci
Suroviny
- 50 g Cibule
- 200 g Houby čerstvé
- 500 g Vepřová kýta
- 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 5 polévková lžíce Voda pitná
- 4 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 439 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 31 g
- Sodík 369 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 332.7 mg
- Draslík 762.7 mg
- Vláknina 3496.3 mg
- Vitamín A 3496.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na 2 lžících oleje. Přidáme na plátky nakrájené houby a podusíme je doměkka. Osolíme, opepříme, zalijeme rozšlehanými vejci a umícháme.
-
2
Omyté maso nakrájíme přes vlákno na medailonky (3 ks na porci), naklepeme a okraje nařízneme. Medailonky poprášíme moukou a opečeme je na oleji po obou stranách. Maso upravíme na talíře.
-
3
Na pánev nalijeme 5 lžic vody, worcester a připečenou šťávu odvaříme. Přisolíme a podlijeme medailonky. Osolíme je, potřeme houbami s vejci a ihned podáváme.
-
4
Vhodnou přílohou jsou vařené nebo opečené brambory.