Hříbkový salát s vínem
Suroviny
- 5 g Cukr krupice
- 400 g Hříbky čerstvé
- 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Bobkový list
- 4 ks Nové koření celé
- 4 ks Pepř černý celý
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 0.5 l Voda pitná
- 0.5 dl Víno bílé
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 170 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 5 g
- Sodík 88 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 1.8 mg
- Draslík 974.9 mg
- Vláknina 22619.3 mg
- Vitamín A 22619.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné, na plátky nakrájené hříbky povaříme v osolené a okyselené vodě doměkka.
-
2
Uvařené hříbky propláchneme studenou vodou, zalijeme vínem, 4 lžícemi vody a přidáme ostatní přísady. Necháme přejít varem.
-
3
Salát podáváme vychlazený, posypaný nasekanou petrželkou.