Vejce v omáčce kari
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 24 g
- Sodík 361 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 517.7 mg
- Draslík 169.3 mg
- Vláknina 2953.5 mg
- Vitamín A 2953.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Vmícháme kari koření, zpěníme, zalijeme mlékem a trochou vody a rozšleháme. Vše povaříme v hladkou omáčku. Osolíme ji, okořeníme Vegetou a přilijeme smetanu.
-
2
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a podélně rozkrojíme.
-
3
Z dušené rýže okořeněné špetkou kari uděláme na každý talíř kopeček, poklademe jej půlkami vajec a přelijeme omáčkou.