Květákové řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 29 g
- Sodík 282 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 139.2 mg
- Draslík 413.6 mg
- Vláknina 5134.3 mg
- Vitamín A 5134.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý květák uvaříme ve vařící osolené vodě téměř doměkka. Vyjmeme jej, ocedíme a rozsekáme na kousky.
-
2
Žemle nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem a rozmělníme je. Přidáme vejce, mouku, sůl, pepř a připravený květák. Vše promícháme.
-
3
Ze vzniklé hmoty tvarujeme menší řízky a po obou stranách je smažíme na rozehřátém oleji.