Zapečené broskve s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 432.4 mg
- Vláknina 8848 mg
- Vitamín A 8848 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.6 mg
- Vitamín E 4.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mandle spaříme vařící vodou, oloupeme a 8 ks oddělíme. Ostatní jemně nastrouháme.
-
2
Omyté broskve spaříme vařící vodou, zprudka ochladíme, oloupeme a rozpůlíme. Část dužiny vydlabeme a jemně nakrájíme.
-
3
Změklé máslo utřeme se 60g cukru, smícháme s nastrouhanými mandlemi, piškotovými drobečky, dužinou z broskví a citronovou šťávou. Náplň vložíme do půlek broskví a navrch položíme oddělené mandle.
-
4
Broskve dáme na pekáč, podlijeme vodou a upečeme v mírně vyhřáté troubě.
-
5
Podáváme teplé nebo studené.