Rajčata dušená se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 500 g Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 80 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 11 mg
  • Draslík 310.9 mg
  • Vláknina 3340 mg
  • Vitamín A 3340 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá rajčata rozkrojíme příčně na poloviny.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme máslo, zpěníme na něm jemně nakrájenou cibuli, přidáme rajčata a osmažíme je.

  • 3

    Rajčata obrátíme, kolem nich nalijeme smetanu, krátce podusíme a vyjmeme. Šťávu povaříme a nalijeme přes rajčata.

  • 4

    Podáváme k pečenému nebo vařenému masu.

Komentáře k receptu