Karlovarský knedlík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 654 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 26 g
- Sodík 223 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 396.4 mg
- Draslík 97.9 mg
- Vláknina 4480 mg
- Vitamín A 4480 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Utřeme máslo se solí, postupně vmícháme žloutky, po lžících mléko, mouku a karlovarskou minerálku.
-
2
Osmažíme na másle nakrájenou housku a z bílků si ušleháme sníh.
-
3
Vše smícháme.
-
4
Namočíme ubrousek a vyždímáme, potřeme jej máslem a vlijeme do něj těsto. Zavážeme a vaříme v osolené vodě 1 hodinu.