Vaječná pomazánka se sardelovou pastou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 341 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1248 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 515.2 mg
- Draslík 210.4 mg
- Vláknina 2040 mg
- Vitamín A 2040 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 54.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Změklé máslo utřeme se solí do pěny. Přidáme sardelovou pastu, nastrouhaná uvařená vejce a přilijeme mléko. Vše ušleháme a osolíme.
-
2
Do pomazánky vmícháme jemně nakrájenou okurku a papriku.
-
3
Podáváme na plátcích toastového chlebu.