Houbový šmak

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 8 ks Chřest bílý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1.5 hrnek Mléko polotučné
  • 2 hrnek Houby čerstvé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 173 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 48 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 143.7 mg
  • Draslík 255.1 mg
  • Vláknina 2773 mg
  • Vitamín A 2773 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest svážeme do svazečku a v osolené vodě uvaříme téměř doměkka. Po vyjmutí z vody jej necháme okapat a nakrájíme na menší dílky.

  • 2

    Na másle osmahneme očištěné, drobně nakrájené houby, osolíme a dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Podle potřeby podlijeme trochou vody.

  • 3

    Do máslem vymazané zapékací mísy vrstvíme střídavě chřest a houby smíchané s nasekanou petrželkou. Zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a moukou.

  • 4

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.

Komentáře k receptu