Perníkové řezy s jablky
Suroviny
- 20 g Mouka pšeničná hrubá
- 20 g Tuk
- 1 kávová lžička Soda jedlá
- 3 ks Jablka
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kypřicí prášek do perníku
- 1 hrnek Mléko plnotučné
- 2 hrnek Mouka polohrubá
- 0.5 hrnek Olej stolní
- 1 polévková lžíce Kakao - prášek
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 335 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 21 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 55.1 mg
- Draslík 102.9 mg
- Vláknina 4353.3 mg
- Vitamín A 4353.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 207.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mouky vmícháme cukr, kakao, prášek do perníku a sodu. Přidáme olej, mléko s rozšlehanými vejci, oloupaná, nastrouhaná jablka a vše zamícháme.
-
2
Těsto rozetřeme na tukem vymazaný, moukou vysypaný plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
-
3
Vychladlý perník pocukrujeme a nakrájíme na řezy.