Masoví ježci
Suroviny
- 120 g Rýže loupaná
- 100 g Slanina vepřová
- 60 g Sádlo škvařené
- 300 g Hovězí maso přední
- 500 g Vepřová plec
- 0.5 ks Cibule
- 1 ks Hřebíček
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Citronová kůra
- 2.5 dl Smetana 12% (konzumní)
- 2 dl Víno bílé
- 2 dl Vývar z hovězích kostí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 945 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 66 g
- Sodík 537 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 194.3 mg
- Draslík 945.2 mg
- Vláknina 2304.5 mg
- Vitamín A 2304.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 66 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, nakrájíme na kousky a umeleme.
-
2
Přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, přebranou, neopláchnutou rýži, citronovou kůru, sůl, pepř, tlučený hřebíček a jemně nakrájenou cibuli. Vše dobře propracujeme.
-
3
Ze směsi tvarujeme malé bochníčky, vložíme je do kastrolu na rozehřáté sádlo a dusíme asi 45 minut. Během dušení maso podléváme vývarem, vínem a kyselou smetanou.
-
4
Hotové ježky urovnáme na mísu, polijeme šťávou a podáváme.