Řízky z mletého bůčku

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 g Vepřový bok
  • 10 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 970 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 91 g
  • Sodík 303 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 299.4 mg
  • Draslík 335.8 mg
  • Vláknina 1260 mg
  • Vitamín A 1260 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Prorostlý bůček omyjeme a nakrájíme na kostky. Dvakrát umeleme, osolíme, dobře zpracujeme a necháme odležet do druhého dne v chladu.

  • 2

    Z masa tvarujeme na mokrém prkénku tenké řízky. Obalíme je v těstíčku připraveném z vajec rozšlehaných s moukou. Smažíme v rozpáleném oleji.

  • 3

    Hotové řízky potřeme rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu