Selské vepřové maso
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 38 g
- Sodík 325 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 133.1 mg
- Draslík 666.1 mg
- Vláknina 2665.5 mg
- Vitamín A 2665.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso potřeme česnekem utřeným se solí a kmínem, položíme kůží na dno pekáče na hrubě nakrájenou cibuli. Podlijeme vodou a upečeme v troubě doměkka. Během pečení maso obrátíme a kůži nařízneme na čtverečky a několikrát propíchneme vidličkou. Maso občas polijeme šťávou nebo vodou.
-
2
Upečené maso nakrájíme na plátky. Podáváme s bramborovým knedlíkem a se zelím.