Selské vepřové maso

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 750 g Vepřová plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 508 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 325 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 133.1 mg
  • Draslík 666.1 mg
  • Vláknina 2665.5 mg
  • Vitamín A 2665.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso potřeme česnekem utřeným se solí a kmínem, položíme kůží na dno pekáče na hrubě nakrájenou cibuli. Podlijeme vodou a upečeme v troubě doměkka. Během pečení maso obrátíme a kůži nařízneme na čtverečky a několikrát propíchneme vidličkou. Maso občas polijeme šťávou nebo vodou.

  • 2

    Upečené maso nakrájíme na plátky. Podáváme s bramborovým knedlíkem a se zelím.

Komentáře k receptu