Grilovaná jablka

Hodnocení 1x 2x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 ks Citrony
  • 4 ks Jablka
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Marmeláda brusinková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 13.8 mg
  • Draslík 233.2 mg
  • Vláknina 9040.5 mg
  • Vitamín A 9040.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá jablka rozkrojíme na poloviny, vykrojíme jadřince a pokapeme citronovou šťávou. Řeznou plochu potřeme máslem a jablka rozložíme na grilovací rošt potřený olejem.

  • 2

    Grilujeme asi 3 minuty, potom jablka obrátíme, jamky po jadřinci zaplníme brusinkovou marmeládou (nebo medem) a řeznou plochu posypeme skořicí. Grilujeme ještě několik minut.

Komentáře k receptu