Grilovaná jablka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 12 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 13.8 mg
- Draslík 233.2 mg
- Vláknina 9040.5 mg
- Vitamín A 9040.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá jablka rozkrojíme na poloviny, vykrojíme jadřince a pokapeme citronovou šťávou. Řeznou plochu potřeme máslem a jablka rozložíme na grilovací rošt potřený olejem.
-
2
Grilujeme asi 3 minuty, potom jablka obrátíme, jamky po jadřinci zaplníme brusinkovou marmeládou (nebo medem) a řeznou plochu posypeme skořicí. Grilujeme ještě několik minut.