Žampionová omáčka smetanová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 216 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 15 g
- Sodík 917 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 28.4 mg
- Draslík 149.5 mg
- Vláknina 1740 mg
- Vitamín A 1740 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na tuku mírně zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme prosátou mouku a připravíme světlou zásmažku.
-
2
Zalijeme ji prochladlým vývarem a mlékem, dobře rozšleháme a mírně osolíme. Za občasného prošlehávání provaříme.
-
3
Ke konci varu přilijeme smetanu, přikyselíme octem, procedíme a přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, podušené na másle. Omáčku povaříme.
-
4
Žampionovou omáčku připravujeme na vařené vepřové, hovězí nebo telecí maso.